Bookkeeper-General Batavia/Boekhouder-Generaal Batavia

Voyage Details

Number 9745
Book year 1701/1702
Source 10752
Folio number 207
Ship name Ellemeet
Departure date -
Departure place and region Malakka, Malakka
Arrival date 8-2-1702
Arrival place and region Colombo, Ceylon
Total value Dutch guilders -
Total value Indian guilders 417.389,18
Remarks Voyage Subtotal for:
- Pieter de Vos and Willem Six ("Op Batavia aan den g'eligeert directeur de heer Pieter de Vos, en de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"): 2.220,1,0.
- gargo lifted from the Bambeek: 46.996,4,0
- gargo destined for Coromandel: 143.909,15,8
Voyage in DAS -

Cargo details

Quantity Product Specification Value Dutch guilders Value Indian guilders Remarks Product
564.000 lb staafkoper Japans, voor Surat 220.718,6,8
81 pees lakwerk diverse, voor Surat 2.434,12
4 dubbele balie sake voor Surat 95,4
351 lb schildpadhoorn voor Surat 431
75 1/2 lb olifantstand voor Surat 63
1 aam nootmuskaat gepekeld, voor Surat 26
20 pees papegaai groen, voor Surat 7,10
130 rijksdaalder contanten voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 390 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
2 pees guinees gemeen gebleekt, voor Surat 21,2 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
15 lb specerijen voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 5,16 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
42 pees porselein Japans, voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 26,9 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
2 riem papier voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 25 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
100 pees schacht voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 1,10 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
2 pees pennenmes voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 1,5 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1/2 lb zegellak voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 0,8 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
115 gantang tarwe Surats, voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 70 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 last rijst voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 48 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
400 bos padi voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 40 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 legger wijn Frans, voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 250 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 legger sekwijn voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 290 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 vat bier Zerbster-, voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 31,10 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 vat bier voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 55 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 vat boter Hollands, voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 172 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1/2 aam olijfolie voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 54,10 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1/2 aam azijn Hollands, voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 16,18 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1/3 vat zout voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 16,13,8 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
128 lb waskaars voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 71,13,8 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
200 pees steenbrasem voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 21 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
2 pees legger halve, voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 pees aam ledig, voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
- samen - 25,10 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 doos medicamenten voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 114,8 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 kast rozenwater voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 28,10 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 kast wijn Perzisch, voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 19,13,8 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
205 lb poedersuiker voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 17,4,8 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
234 lb kandijsuiker voor Surat, te Batavia aan Pieter de Vos verstrekt 43,10 "Op Batavia aan den g' eligeert directeur de heer Pieter de Vos [...] tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
40 rijksdaalder contanten voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 120 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 pees guinees gemeen gebleekt, voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 10,11 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
3 lb specerijen voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 1,1 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
21 pees porselein gesorteerd Japans, voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 12,14 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
6 boek papier klein formaat, voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 2,2 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
25 pees schacht voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 0,7,8 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1/4 lb zegellak voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 0,4 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1 vat bier Zerbster-, voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 31,10 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1/2 aam wijn Frans, voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 32,3 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
1/2 aam sekwijn voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 37,5,8 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
8 kan olijfolie voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 9,14 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
10 kan azijn Hollands, voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 3,15 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
75 lb boter Hollands, voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 40,6,8 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
32 lb waskaars voor Surat, te Batavia aan Willen Six verstrekt 17,18,8 "Op Batavia [...] aan de secunde persoon de e. Willem Six tot consumptie op de reijse naar Souratta verstrekt"
- ongelden Bataviase 2 procent, voor Surat 42,18
162 3/4 pees rijksdaalder voor Surat 488,5 "Wegens het betaalde door den cassier Serdin de Groot aan de gemagtigdens van den boekhouder en gewesen dispencier in Zouratta Leendert Lambeek, ingevolge van het geresolveerde in rade van India, dato 5e. Aug. Jongstleden in steede van f 475,11,8 soo veel staan voorsz. Limbeek bij de Suratse boeken te voren: rxs. 158 1/2. Item aan den gewesen onderkoopman en pakhuijsmeester Willem Six in steede van f 12,14,8 die denselven bij den Souratse negotieboeken van anno 1699 en 1700 als pakhuijsmeeter nog wettig competeert rxs. 4 1/4. Komt rxs. 162 3/4 of f 488,5."
15.000 rijksdaalder paiement Nederlands, voor Ceylon, uit de Bambeek gelicht 45.000
1 pees reaalgewicht voor Ceylon, uit de Bambeek gelicht 16,11,8
360 pees djatiplank voor Ceylon, uit de Bambeek gelicht 165,5
3 pees anker voor Ceylon, uit de Bambeek gelicht 1.773,11,8
100 lb garioffelnagel voor Ceylon, uit de Bambeek gelicht 40,16
12 balie provisie Japans, voor Coromandel 205,16
302,3,6,0 1/2 mark goud baar, voor Coromandel 142.370,11,8
22 9/16 reaal goud bij gewicht, voor Coromandel 981,9,8
21 pees tapis Java, voor Coromandel 59,3
12 pees kleed tot monster, voor Coromandel 36
1 pees evenaar ijzeren, met schalen, voor Coromandel 169,1
1 aam nootmuskaat gepekeld, voor Coromandel 26,10,8
- differente in de factuur - 61,4
Total: 417.389,18